torstai 8. syyskuuta 2011

Miksi Novitalla bloggaavien pitää laittaa raporttiin myös postauspäivämäärä?

Tämä saattaa mietityttää Novitalla bloggaavia. Syynä on käyttäjäystävällisyys. Kuten tiedämme, Novitan blogeissa ei ole mahdollisuutta ns. suoralinkitykseen, kuten esimerkiksi Bloggerilla. Jos bloggaat usein ja varmasti myös muista kuin KyJyistä, hukkuu KyJyn työt blogissa nopeaan ja jos joku haluaisi katsoa, mitä olet KyJyn aikana tehnyt, voi olla hankala löytää tietoja. 

Kun laitat raporttiin myös päivämäärän, jolloin olet valmistuneesta työstä postannut, on vierailijoiden huomattavasti helpompi löytää kuva(t) ja tarinat. 

Novitalla bloggaavat laittavat raporttiin:

* Nimimerkin, jolla mukana KyJyssä (saman tekee muualla bloggaavat)
* Valmistuneen työn nimen ja monesko se on aloitettujen listalla (saman tekee muualla bloggaavat)
* Linkin blogiin (saman tekee muualla bloggaavat, tosin laittavat suoran linkin)
* Päivämäärän, jolloin ko. työstä on tarinoitu blogissa

7 kommenttia:

 1. Tuohon "monesko se on aloitettujen listalla" kommentoisin. Sitä vaan, että eikös sen pitänyt olla niin, että raportoidaan, kuinka mones kyseessä oleva työ on valmistuneista töistä eikä aloituksista? Itselläni kun yksikään työ ei varmaankaan valmistu samalla järjestysnumerolla kuin on aloitettu. :)

  VastaaPoista
 2. ManteliMinni, eihän niiden töiden olekaan tarkoitus valmistua siinä järjestyksessä kuin ne on aloitettu.

  VastaaPoista
 3. Juu, tiedän, mutta tuo "monesko se on aloitettujen listalla" vähän hämmentää, koska mulle ainakin tuli sähköpostitse palautetta, että raporttiin pitää laittaa, monesko ko. työ on valmistuneista töistä, ei aloitetuista.

  VastaaPoista
 4. Oon ihan ihmeissäni seurannu täällä käytyjä keskusteluja. Mikä ihme tuossa raportoinnissa nyt on vaikeaa??? Ihan hyvät, selkeät ohjeet... Otatte kaiken liian vakavasti. Tässä ole kyse elämästä eikä kuolemasta. Hymyä ihmiset ja luetaan ohjeet ajatuksen kanssa!

  VastaaPoista
 5. manteliMinni, olen ilmeisesti ollut vielä sekavasanaisemmalla tuulella kuin normaalisti, pahoittelen!

  Emojen työtä nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti, kun raportissa sanotaan, monesko työ valmistui aloitettujen listalta. Ei tarvitse sitten haeskella ja joskus jopa arpoa oikeaa työtä. Jos tekee vaikka kolme Annista ja sanoo, että Annis on valmistunut, niin arvo siinä sitten, että mikähän Annis se nyt sitten valmistui...

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän kyllä, on teillä niin iso homma tässä emoilussa. Ja eikös tämä ole vasta eka KyJy-tempaus, niin vasta opetellaan sääntöjä. :)

  VastaaPoista
 7. Ja just muuten tajusin, et minähän tässä sekoilin. Siis asiahan olikin just noin päin kuin tossa kirjoituksessa. Pilkun.... viilaus on kielitieteilijän ammattitauti ja näköjään sitä pitää päästä harrastamaan vaikka sitten ilman perusteita. Sori.

  VastaaPoista