Raportointi

Kun laitatte raportteja valmistuneista, laittakaa ne selkeässä muodossa.
Työn numero ja nimi, niin että voidaan vain suoraan kopioida se blogiin ja linkki. Laittakaa myös nimimerkki selkeästi näkyville. Novitalla bloggaavat, lukekaa myös tämän sivun alareunassa oleva teksti.

Hyvä esimerkkiviesti voisi olla:
''Otsikko: Valmistunut KyJy
KyJy#1 Perussukat
http//:kyjy.blogi.com/perussukat
T. KyJyilijä''

Eli työn nimi ja numero, suora blogilinkki (vaihtoehtoisesti kuva - blogittomille tämä vaihtoehto) ja nimimerkki!

Lisäys 17.8.2011
Jos ilmoitat esimerkiksi KyJyn numero 9 valmistuneen, on sen oltava myös aloitettujen listalla numerolla 9! Jos se onkin vaikka aloitettu numerolla 23, ethän silloin sano sen olevan numeron 9. Numero 23 voi olla hyvinkin yhdeksäntenä valmiiksi tullut, mutta ilmoita aina se numero, joka on aloitettujen listalla valmistunut.

Ja laita suora linkki, ei blogin etusivun osoitetta! Ja kuten olen ennenkin sanonut, Novitan blogit on poikkeus, mainitsethan silloin, minkä päivän postauksessa työstä on tarinaa.

Tähän asti olen haeskellut blogeista ja arponut, mihin työhön linkin laitan. Enää en tee niin. Jos et raportoi ohjeiden mukaan, linkkejä ei lisätä. Mikäli raporttia ei näy lokerossasi parin päivän sisällä, tarkista silloin, että olet raportoinut oikein.

Tarvitsee laittaa vain kolme mielestäni hyvin yksinkertaista asiaa:
1. listalta valmistuneen työn nimi ja numero
2. suora linkki, paitsi ei Novitalla bloggaavien (he laittavan linkin blogiin ja postauspäivämäärän)
3. nimimerkki


Lisäys 8.9.2011
Miksi Novitalla bloggaavien pitää laittaa raporttiin myös postauspäivämäärä? 


Tämä saattaa mietityttää Novitalla bloggaavia. Syynä on käyttäjäystävällisyys. Kuten tiedämme, Novitan blogeissa ei ole mahdollisuutta ns. suoralinkitykseen, kuten esimerkiksi Bloggerilla. Jos bloggaat usein ja varmasti myös muista kuin KyJyistä, hukkuu KyJyn työt blogissa nopeaan ja jos joku haluaisi katsoa, mitä olet KyJyn aikana tehnyt, voi olla hankala löytää tietoja. 

Kun laitat raporttiin myös päivämäärän, jolloin olet valmistuneesta työstä postannut, on vierailijoiden huomattavasti helpompi löytää kuva(t) ja tarinat. 

Novitalla bloggaavat laittavat raporttiin:

* Nimimerkin, jolla mukana KyJyssä
* Valmistuneen työn nimen ja monesko se on aloitettujen listalla
* Linkin blogiin
* Päivämäärän, jolloin ko. työstä on tarinoitu blogissa