sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lähde mukaan!

Novitan Neulomo on ihmeellinen paikka. Siellä "mainostettiin" pian alkavaa KYHiä ja yksi neulomolainen pohti, että olisipa kivaa, jos olisi jokin pitempiaikainen tempaus. Vaikka nämä pikatempaukset on kivoja, ei niihin kaikki ehdi mukaan. Vaikka saisikin alulle tarvittavan määrän töitä, on toinen juttu niiden loppuunsaanti usein tiukalla aikataululla.

Meille hitaammille keksittiin sitten Kesäyöstä Jouluyöhön -tempaus :). Sinun ei tarvitse olla neulomolainen, kaikki halukkaat voivat osallistua.


Tässä tempauksen idea:
* Aloita yhteensä 24 uutta työtä aikavälillä 24.6. - 10.8.2011.
* Viimeinen valmistumispäivä on 24.12.2011.
* Jokaisen työhön on käytettävä lankaa vähintään 50 grammaa TAI 250 metriä.

Muutama esimerkki / poikkeus: Jos teet esimerkiksi tiskirättejä tai huovutettuja patalappuja (paksusta langasta), vastaa kolme (3) tiskirättiä tai patalappua yhtä työtä.
Kirjanmerkeissä katsotaan metrimäärää, sillä nehän tehdään usein ohuesta langasta; 50 grammaan saisi tehdä ison läjän, 250 metriin vähemmän :).
Mikäli teet esim. pipon, johon menee alle 50 grammaa ja alle 250 metriä lankaa, voit tehdä jonkun toisen työn sen lisäksi, jolloin setin joko paino tai metrimäärä menee "hyväksytyn" yli. Silloin setti lasketaan yhdeksi työksi.
Amigurumit ovat tietenkin myös tervetulleita, silloin tarvitsee vain tehdä useampi ja ne lasketaan yhdeksi työksi.

Vaikuttaa kenties mutkikkaalta, mutta otetaan silti mahdollisimman ryppyotsattomasti ;). Jokainen tekee omien taitojensa mukaan.

Napit:
Nappaa mukaasi yksi oikealla olevista napeista. Tallenna se ensin omalle koneellesi, älä linkitä suoraan täältä. Lisää nappi blogiisi tai kotisivuillesi ja linkitä osoitteeseen http://kyjy2011.blogspot.com/ .

Haluatko mukaan?
Lähetä nimimerkkisi ja blogisi osoite sähköpostilla osoitteeseen aatostaattoon@gmail.com viimeistään 23.6.2011.

Haluatko mukaan, mutta sinulla ei ole blogia eikä kotisivuja?
Ei ole ongelma :). Lähetä sähköpostilla kuva valmistuneesta työstäsi, muista mainita myös nimimerkkisi.

Valmistuneiden töiden seuranta/raportointi:
Kun olet saanut työn valmiiksi, lähetä sähköpostilla nimimerkkisi ja suora linkkaus blogisi postaukseen.

Äänestys ja palkintoarvonta:
Tempauksen lopuksi suoritetaan äänestys, jossa saavat äänestää kaikki tempaukseen osallistuneet. Ulkopuolisten ääniä ei lasketa. Osallistujat saavat valita, kenen KyJy:ssä valmistuneet työt ansaitsevat voiton. Äänestyksen voittaja saa palkinnon. Muut palkinnot jaetaan arpomalla.

Äänestys alkaa tempauksen lopuksi jouluaattona 24.12.2011 ja äänestysaikaa on 10.1.2012 asti. Äänestyksen voittaja ja arvonnassa voittaneet ilmoitetaan 15.1.2012 mennessä.

Omaa suosikkia voi äänestää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen
aatostaattoon@gmail.com. Merkitse otsikoksi KYJY-äänestys ja kirjoita viestikenttään suosikkisi nimimerkki. Huomaa, että äänestää täytyy samalla sähköpostiosoitteella, jolla olet alussa ilmoittautunut KyJyyn.

Palkintoja saa kernaasti lahjoittaa. Palkinnoista vastaa Lilia. Ota yhteyttä KyJyn sähköpostiin
aatostaattoon@gmail.com ja saat osoitteen, johon voit postittaa palkinnon. Mukavaa olisi, jos laittaisit palkinnon mukaan postimerkkejä, jottei vapaaehtoisesti palkinnoista huolehtiva joudu yksin maksamaan postimaksuja.  

13 kommenttia:

 1. Tämä kuulostaa kivalta jutulta, täytyypä miettiä osallistumista...

  VastaaPoista
 2. Mukaan vaan rohkeasti! Tämähän on paljon helpomi, kuin KYH, vaikka tässä neulotaankin isompia töitä, valmistuu villasukat tai vaikka pipo suhteellisen nopeasti! Eikä pidä ottaa mitään paineita, leikkimielellä tämäkin!

  VastaaPoista
 3. Hei! Miten tuo nappi "napataan" omalle koneelle? Voisiko joku ystàvàllinen neuvoa, toivoopi Enya

  VastaaPoista
 4. Enya, napin tallennus toimii samalla lailla kuin minkä tahansa kuvan tallennus netistä: klikkaa hiiren oikeaa näppäintä haluamasi napin päällä, avautuvasta valikosta voit valita "save image as" tai "tallenna kuva", riippuen selaimestasi. Sitten vaan tallennat kuvan ja lisäät sen blogiisi kuten minkä tahansa kuvan.

  Toivottavasti tämä selvensi :).

  VastaaPoista
 5. Kiitos avusta! t. Enya

  VastaaPoista
 6. Mitenkäs vapaalankahuovutettuun työhön suhtaudutaan? Multa on tilattu pöytäliina tuolla tekniikalla. Mahtaako se sopia kyjyilyyn?

  VastaaPoista
 7. Pööö, haluaisin osallistua, mutta en haluaisi rajoittaa tekemisiäni vain neuleisiin. Haluan tehdä NIIIIIN paljon kaikkea muutakin: tilkkuilla ja kirjoa ja ryijyillä ja ommella ja vähän neuloakin. Laskettaisiinko siis myös omepelukoneen lanka mukaan?? ;o)

  VastaaPoista
 8. notto: hmmm. Periaatteessa kyllä OK, kunhan minimikriteerit täyttyy. Toisaalta taas, jos tekee esim. huovutettuja patalappuja, tarvii niitä olla useampi, jotta niistä saa yhden työn virallisesti kasaan. Ne kun on kuitenkin suht nopeita ja helppoja tehdä. Vapaalankahuovutuskin lienee aika nopeaa verrattuna, jos neuloo tai virkkaa samankokoisen tai samanlaisen? Vähän riippuu siitäkin, millainen malli sulla on. Onko jo tiedossa, millaisen teet (kuvaa tms. jossain)?


  Rakkauden talon Paula: hieno ajatus ja yritys :). Tällä kertaa pitäydytään kuitenkin neulonnassa ja virkkaamisessa, että emot pysyy jotenkin järjissään ;).

  VastaaPoista
 9. Mä pohdiskelin tuota vapaalankahuovutusta vielä, eikä se kyllä mun mielestä oikein tunnu sopivan kyjyilyyn. Onneksi listalla on muitakin töitä :)

  VastaaPoista
 10. luopaudun antamaan palkinnoksi muutaman avaimenperän!

  VastaaPoista
 11. Mitenkäs rättien kanssa, kun tein yhden ja siihen meni 50 g lankaa. Mutta pitääkö silti tehdä kolme, että on yksi KyJy-työ? Neulotussa rätissä on kuvio, jonka tekemiseen meni kuitenkin n. viikko.

  VastaaPoista
 12. No juu, tiskirättejä kun voi tehdä niin monella tapaa: neuloa vaikka ainaoikeaa tai tosi isoilla puikoilla harvaa eli silloin valmistuu nopsaan. Tai voi virkata pylväillä, jolloin niinikään valmistuu nopsaan. Tai sitten voi neuloa jonkin kivan kuvion, jolloin mennee enempi aikaa. Mahdotonta alkaa eritellä tyylin mukaan tapaan “jos teet niin, riittää kaksi, jos teet näin, tarvii olla kolme”. Tiskirätit nyt laitettiin tuohon “melko nopeat ja helpot” -ryhmään, jolloin ne ovat poikkeuksena (kuten myös huovutetut patalaput esmes). Tiskiräteissä kolme vastaa yhtä työtä. Ugh, olen puhunut :).


  Tän laitoin Revelryyn ja kopsasin nyt tännekin.

  VastaaPoista