keskiviikko 10. elokuuta 2011

Gallup: Miten meinaat jatkaa KyJyilyäsi?

Noniin, tänään on viimeinen päivä laittaa aloituksia puikoille (ja koukuille!). Muistakaahan myös laittaa niitä listoja, niitä on jo jonkin verran tullut, muttei kaikkia. Muistuttaisin, että jos et listaasi tällä viikolla lähetä, sinut tiputetaan pois.

Mutta nyt tulisi taas galluppia!
Kysymys kuuluukin, miten meinaat jatkaa KyJy-töitäsi?
Neulotko niistä yhden kerrallaan pois vai neulotko kaikkia vuorotellen yhden kerroksen? 
Tapoja on monia, mikä on sinun?

Itse meinaan neuloa aina muutamaa työtä kerrallaan. Sellaisia, jotka ovat eri tasoisia. Yksi semmoinen neule, jonka voi heittää missä kohtaa tahansa pois käsistä jos tulee kiire (lue: täytyy mennä paimentamaan koiraa pois pahanteosta!) ja ei tarvitse palatessaan kauheasti miettiä, että missäs minä olin. Yksi iltatelkkarineule, siis sellainen, että on jonkinmoista haastetta ja täytyy miettiä mitä tekee, mutta telkkarin seuraaminen onnistuu! Ja sitten vielä joku sellainen jota tehdessä ei oikein voi keskittyä muuhun. Viimeiseen kategoriaan kuuluvia ei oikeastaan taida olla tällä hetkellä kuin yksi (Lovejoy-takki), mutta kun monet huivit etenevät ja tulee kaikenmaailman reunapitsejä ja haastetta myös. 

Äänestyksessä tulos vaikuttaa selvältä. 90% sitä mieltä, että tiputetaan.. Taitaa olla päätetty jo? ;)

Tsemppiä KyJyjen loppuun saattamisessa!

27 kommenttia:

 1. Jotkut nopeat ja mukaansatempaavat teen samantien valmiiksi, mutta muuten "räävin" niitä mielialan mukaan.
  Tosin täytettävät pitää sitten täyttää ja ommella valmiiksi, kun aloittaa.

  VastaaPoista
 2. Fiiliksen mukaan enimmäkseen. Osa töistä on telkkarineuleita, osa helpommin mukana kuljetettavia.

  VastaaPoista
 3. Samalla systeemillä kuin Roina ajattelin selvitä töistä. Laskin eilen illalla että on viikko aikaa per keskeneräinen työ aikaa suoriutua. Aloitan haastavimmista ja tummimmista töistä. Vaaleita lankoja on mukavampi neuloa syksyn ja talven pimeydessä.

  Ja minusta on ihan hyvä, että ne jotka eivät saa töitään aluille määräaikaan mennessä, putoavat pois, koska miksi tälläisiin tempauksiin laadittaisiin sääntöjä jos niistä sitten kuitenkin olisi mahdollista luistaa. Ei ole reilua niitä kohtaan jotka sääntöjen mukaan etenevät...

  VastaaPoista
 4. Nii - nyt edetään alotusjärjestyksessä - toisin sanoen, mennään fiilispohjalla, että mikä milloinkin huvittaa!

  - minnaorvokki

  VastaaPoista
 5. Mulla on kaikki 4mm puikoilla tehtävät huivit yhdellä pitkällä kaapelilla. Niistä otan aina ensimmäisen vuorossa omalle kaapelilleen käsittelyyn. Viimeksi valmistui tältä puikolta Windsbraut Sommerwind ja nyt on työn alla Firebird Shawl. Nämä eivät ole mitään telkkarinkatsomisneuleita, vaan vaativat keskittymistä. Teen niitä silloin kun on virkeä olo, yksi kerrallaan. Samoin yhdellä pitkällä kaapelilla ovat myös 5mm puikoilla tehtävät huivit. Nämä ovat vähän helpompia malleja, mutta yksi kerrallaan teen iitäkin valmiiksi asti. Jos ei huivituta, niin fiilispohjalla tehdään sukkaa, lapasta ja tunikaa...

  VastaaPoista
 6. Mä teen varmaan useampaa työtä samaan aikaan juuri sillä periaatteella, että osaa voi kuljettaa mukana, sitten on ne töllöneuleet jne. Sitten varmaan vähän vuorottelen isompien ja pienempien neuleiden kanssa - tuntuu lohdulliselta saada välillä jotain valmiiksikin, sitten jaksaa taas painia suuritöisempien kanssa =)

  VastaaPoista
 7. Minä meinasin tehdä yhden työn kerrallaan,mutta luulenpa,että toisin käy... :) Jos joku alkaa tökkiä,neulon välillä jotain helpompaa...

  VastaaPoista
 8. Fiiliksen mukaan teen miekin. VOi olla montakin työtä meneillään yhtä aikaa. Tosin, miun työt ei niin isoja oo, ettäkö niitten tekemiseen sais kovin kauaa aikaa menemään... :D

  VastaaPoista
 9. Lista lähetetty. Kun työ valmistuu, niin milalisa tietoja siitä pitää kuvan lisäksi laittaa?
  Fiiliksen mukaan teen naulomuksia valmiiksi, mutta kiireisimmät ensin eli syntymäpäivälahjoiksi ym. annettavat.

  VastaaPoista
 10. Meinaan tehdä paria työtä rinnakkain mielialan mukaan. Tarkoitus olisi ainakin noi isommat ensin pois käsistä. Tällä hetkellä Milli mollit menossa kera sukkien. Harmi vaan kun hitaasti saa mitään valmiiksi, mutta joskus ne sit rysähtää kerralla =)

  VastaaPoista
 11. Ajattelin tehdä aina yhtä työtä kerrallaan niin pitkälle kuin pinna kestää. Nopeuttaa kummasti kun muistaa mallikerran.

  VastaaPoista
 12. Fiiliksen mukaan aion tehdä, tasasesti useempaa kerralla. Jotkut työt vaatii toisen valmistumisen ennen kuin pääsen jatkamaan, koska kaapeleistä näyttää olevan pulaa.

  VastaaPoista
 13. Luultavasti teen yhtä tai kahta kerrallaan.

  VastaaPoista
 14. miten huvirraa ja jakssa. KAtoon miten käy. Pelkään pahinta!

  VastaaPoista
 15. Minä olen tehnyt aika haipakkaa näin aluksi, koska tahti hidastuu, kun työt huomenna kutsuvat. Sienestyskin vie paljon aikaa neulomiselta ;) Nyt on puikoilla lapsen villapusero :D Haluttaisi aloittaa jo aivan muita projekteja ...

  VastaaPoista
 16. Mä meen mitä-milloinkin-huvittaa -tyylillä eteenpäin. Otin osaa Stephen Westin KALiin (mun eka KAL) ja sitä olen tehnyt aina, kun tulee uusi vihje. Kaksi vihjettä tehty ja kaksi vielä jäljellä.

  Joku olikin laskeskellut, kuinka kauan yhteen työhön voisi käyttää aikaa, mutta mä yritän olla ajattelematta sitä :). Jotkut työt on nopeampia, joten toisiin jää sitten puolestaan enempi aikaa. Vielä ei ole paniikkia :).

  VastaaPoista
 17. Minäkin aikalailla fiiliksen mukaan ajattelin edetä. Todennäköisesti teen aina yhtä helpompaa/pienempää ja toista vaikeampaa yhtä aikaa. Tämä jotta hermot ei menisi eikä tulisi sellaista pakkopulla-fiilistä, heh!

  VastaaPoista
 18. Minä koetan tästä jatkaa Kyjy-töiden tekoa niin, että teen nyt ensiksi pari pienempää työtä valmiiksi, sillä ovat menossa alkusyksystä lahjaksi. Sitten teen isompia ja pienempiä töitä vuorotellen, ihan niin kuin on aikaa työhön keskittyä.

  VastaaPoista
 19. Mielialan mukaan mennään, neulotaan sitä mikä huvittaa.

  VastaaPoista
 20. Aattelin keskittyä kerralla muutamaan projektiin. Näin syntyy ehkä joskus valmistakin ja valmistuneesta työstä syntyvä onnistumisen tunne antaa lisää potkua.... Niin ja työmatkoillahan kulkee käsilaukussa aina yksi kappale.

  VastaaPoista
 21. Varmaankin enimmäkseen fiilispohjalta. Nyt aluksi teen vuorotellen muutamaa työtä, joilla on enempi kiirus valmistua.

  VastaaPoista
 22. Peite ja kirjo/pintaneule on niin isoja, että niitä pitää väkertää koko ajan eteenpäin, muut tulee fiilispohjalta. Ja sukkia tulee tehtyä välitöinä kerros tai pari kerrallaan.
  Puseroita/takkeja on neulottava pidempi rupeama, jotta jälki on tasaisempaa ja työ etenee. Ovat sitten sen verran isoja, ettei niitä oikein tee mieli kuljettaa mukanakaan. Sukkaneule menee vaikka olkalaukussa.

  VastaaPoista
 23. Minä taidan tehdä töitä poies ihan fiilispohjalta.
  Taitaa kuitenkin käydä niin, että kaikki helpot/yksinkertaiset tulee tehtyä ensiksi ja sitten vähän hankalampia/isotöisempiä tulee väkerrettyä loppuajasta ja kiroiltua alotustakin.
  Toisaalta noita yksinkertaisempia on helpompi ottaa mukaan vaikka kahvitauko töiksi, niin siksikin valmistuvat ensiksi.

  -Piivi-

  VastaaPoista
 24. Fiilari pohjalta, luultavasti kuitenkin kaksi työtä rinnakkain aktiivisena eli iso ja pienempi neule.

  Juuri nyt aktiivisena on Plain and simple pullover ja Berlin sukat.

  VastaaPoista
 25. Laitoin 24 aloitusta joulukalenterin muotoon. Kaikki työt ovat varsia, enkä tarkalleen tiedä, mitä olen niistä tekemässä. Teen kutakin työtä sen mukaan, kun ideoita tulee ja varsivaiheessa olevia voin edistyttää matkaneuleena. Kuukauden päivä määrää, mikä työ pääsee parempaa tarkasteluun päivän aikana... niinkuin tänään on 12.päivä, silloin on työn nro 12 vuoro.

  http://scaritsa.vuodatus.net/blog/2982299/kesayosta-jouluyohon-aloitukset/

  VastaaPoista
 26. Ajattelin tehdä yhden kerrallaan valmiiksi ja isompi tilkkupeitto on sellainen välipalatyö, jota teen, kun ei voi keskittyä tarkkuutta vaativaan ohjeeseen. Tilkkujen tekeminen onnistuu keskittymättäkin.
  Intoa on tehdä töitä, kun vaan olisi aikaa enemmän. Pahus, kun on pakko käydä ansiotyössä. ;)

  VastaaPoista
 27. Pitääkö tähän olla joku suunnitelmakin?

  Teen sitä mitä huvittaa ja pahoin pelkään, että aloittelen tässä uusiakin töitä, jos joku idea tulla tupsahtaa.

  VastaaPoista